9.16.2009

help extremisme!

Meest huiveringwekkende nieuws: de staatsveiligheid verschijnt op Terzake en verklaard iemand tot 'extremist'. Vanaf wanneer mag de staatsveiligheid doodleuk op tv mensen proclameren tot 'extremist', sedert wanneer is dit geen rechtsstaat meer? Sedert wanneer is de geheime dienst tv-omroeper?
Alain Winants, de administrateur-generaal van de staatsveiligheid verklaarde dat imanTaouil actief was in ‘wahabitische en salafistische kringen in binnen- en buitenland.'
Wauw, wist ik veel dat de staatsveiligheid een lijst had aangemaakt van religieuze overtuigingen die je wel of niet mocht hebben. Wahabisme, is dat trouwens niet de heersende stroming in Saudi-Arabiƫ? Iel gevaarlijk!

Kan iemand mij trouwens uitleggen wat volgens de Belgische wet 'extremisme' is en wat de strafmaat is? Het zal mij benieuwen. Is er een lijst verkrijgbaar? Is er een lijst verkrijgbaar van kringen waar we ons al dan niet mogen in begeven?

Hopelijk gaat de staatsveiligheid binnenkort ook optreden tegen andere figuren die zich ophouden in 'wahabitische en salafistische kringen' voor het te laat is!!!







Evenzeer huiveringwekkend was het nieuws wat daar op volgde, Kind en Gezin schrapt de erkenning als onthaalouder van de vrouw van die tot extremist verklaarde. Dat is toch onvoorstelbaar. Sedert wanneer kan een uitspraak op een tv-programma van iemand van de staatsveiligheid over iemands echtgenoot leiden tot een feitelijke broodroof. Wat gaan ze nog verzinnen?

Geen opmerkingen: