5.01.2007

Tsjeven, coachen en subsidies

Beste vrienden,

Woensdagavond had ik de eer en het genoegen om namens VVS het federaal memorandum te gaan voorstellen op een avond georganiseerd door jeunes-CDh, de Franstalige tegenhanger van jong-CD&V. Die tsjeven organiseerden blijkbaar een avond in Gent, onder de titel 'dialoog tussen de Belgen'. Ik ben daar dus het memorandum gaan voorstellen, samen met Leen van enter, de jongeren van het acv die hun memorandum kwam voorstellen en met een jonge straathoekwerker uit het Gentse die het had over racisme. Een compleet bizare ervaring, met desalniettemin gezellig. Ik had nooit gedacht dat een avond met de tsjeven gezellig zou kunnen zijn, maar toch, de sfeer was gemoedelijk en er waren goeie discussies.

De volgende dag was het pas echt zweten, een studie- en discussienamiddag voor studenencoachen uit de verschillende hogescholen in Vlaanderen. Kameraad Nette en mezelf probeerden het geheel in goede banen te leiden. Ik was geweldig nerveus op voorhand, maar het was aangenaam, goede discussies, veel interessante dingen gehoord, verbetervoorstellen ten over voor onze eigen werking, en bovenal veel mensen leren kennen, die we in de toekomst nog vaak kunnen aanspreken. Er werd ook beslist om dit vaker te organiseren.

De rest van de week was serieus zweten, maandag was namelijk de deadline voor het indienen van een beroep tegen de beslissing van de administratie jeugd i.v.m. de verlenging van onze subsidie voor het project Erbij. Zaterdag, zondag en maandag werd er nog keihard aan gewerkt, hopelijk krijgen we wederom een positief advies, zodat we volgend jaar dubbel zo hard kunnen werken aan de participatie van studenten met een functiebeperking. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

1 opmerking:

Peter Dedecker zei

Spijtig dat onze expert mbt studenten met een functiebeperking gisteren niet aanwezig was op de fantastische gespreksavond met Helga Stevens en dienst BSH. Het was ferm interessant!